Επιλογή Γλώσσας

English Language

Πήλιο

Χωριά του Πηλίου
Πόλη του Βόλου - Πήλιο
Θεσσαλία - Μαγνησία

Πήλιο - Διακοπές

Ξενοδοχεία - Διαμονή
Ταξιδιωτικά Γραφεία
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Κάμπινγκ στο Πήλιο
Κρουαζιέρες στο Πήλιο
Μουσεία Αξιοθέατα
Ταξιδεύοντας προς Πήλιο
Ταξιδεύοντας στο Πήλιο
Διαδρομές του Πηλίου
Χάρτης του Πηλίου
Χιονοδρομικό Κέντρο

Πήλιο Διασκέδαση

Ταβέρνες - Εστιατόρια
Καφέ / Bars στο Πήλιο

Πήλιο Υπηρεσίες

Μεσιτικά - Ακίνητα
Επιχειρήσεις στο Πήλιο

Πήλιο Πληροφορίες

Το τραινάκι του Πηλίου
Φωτογραφίες του Πηλίου
Αρχιτεκτονική του Πηλίου
Προϊόντα του Πηλίου
Παραλίες του Πηλίου
Δραστηριότητες - Sports
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Εκκλησίες - Μοναστήρια
Αξιοθέατα στο Πήλιο
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Χρήσιμα Links στο Πήλιο
Πήλιο Wallpaper
Ξενοδοχεία - Πήλιο

ΤΟ ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

Steam Train Pelion Moutzouris-Smudgy Pilio Holidays Pelion Steam Train Greece

Το ατμοκίνητο τραίνο, Ο “Μουντζούρης”, όπως ήταν γνωστό παλιότερα, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη και την ιστορία του Πηλίου καθώς επίσης και της Μαγνησίας γενικότερα.

Το ατμοκίνητο τραίνο ήταν κατασκευαστικό έργο του Ιταλού μηχανικού Ευάριστο ντε Κίρικο, ο ο οποίος ήταν πατέρας του διάσημου καλλιτέχνη Τζιόρτζιο ντε Κίρικο.

Ο Eβάριστο ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την ανάπτυξη και κατασκευή σιδηροδρομικών γραμμών και ήταν ο συνδυασμός της γνώσης και της φαντασίας του, που έκαναν αυτό το πρόγραμμα πραγματικότητα.

Οι εργασίες του σιδηροδρόμου άρχισαν στα τέλη του 1894 και το 1895 ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα του σιδηροδρόμου. Αυτό το πρώτο τμήμα ένωσε την πόλη του Βόλου με το χωριό Λεχώνια.

Μέχρι το 1903, η σιδηροδρομική γραμμή είχε επεκταθεί στο χωριό Μηλιές, και κάλυπτε συνολικά 29 χμ.

Επίσης κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, ολοκληρώθηκαν οι γέφυρες, πάνω από τις οποίες το τραίνο θα εκτελούσε και θα συνέχιζε το δρομολόγιο του. Κατασκευάστηκαν 6 γέφυρες στο σύνολο τους, 5 από αυτές ήταν χτισμένες με πέτρα και σχημάτιζαν εντυπωσιακές καμάρες, η δε έκτη γέφυρα ήταν σιδερένια.

Η τελική έκβαση αυτού του προγράμματος ήταν κυριολεκτικά ένα αριστούργημα. Οι γέφυρες, η διαδρομή ακόμα και το ίδιο το τραίνο ήταν όλες, εμπνευσμένες εργασίες εναρμονίζοντας την τεχνολογία με το φυσικό περιβάλλον.

Το τραίνο του Πηλίου παρέμεινε σε λειτουργία έως το 1971, και χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει εμπορεύματα και επιβάτες, από τον Βόλο στα χωριά του Πηλίου και αντίστροφα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και επικοινωνία του τόπου. Εντούτοις, με την αύξηση της χρήσης του αυτοκινήτου, το κόστος της λειτουργίας του τραίνου, θεωρήθηκε υψηλό, με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά η λειτουργία του.

Πήλιο Ατμοκίνητο Τραίνο Του Πηλίου Μουντζούρης Διακοπές Πήλιο Βόλος
Πήλιο Ατμοκίνητο Τραίνο Του Πηλίου Μουντζούρης Διακοπές Πήλιο Βόλος
Πήλιο Ατμοκίνητο Τραίνο Του Πηλίου Μουντζούρης Διακοπές Πήλιο Βόλος
Για να δείτε τις παραπάνω φωτογραφίες μεγεθυνμένες, απλά κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία

Από το 1996 το τραινάκι του Πηλίου, ο Μουντζούρης έχει επανέλθει σε λειτουργία και λειτουργεί ως τουριστική ατραξιόν, πραγματοποιώντας την διαδρομή, Λεχώνια - Μηλιές. Είναι πραγματικά, μία πολύ όμορφη διαδρομή και ο επιβάτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει την μαγευτική ομορφιά της φύσης του Πηλίου.

Περνώντας πάνω από τα πέτρινα γεφύρια με τις καμάρες και ατενίζοντας το ατέλειωτο πράσινο της Πηλιορείτικης φύσης, το μυαλό περνάει στην διάσταση του ονείρου και της νοσταλγίας, φέρνοντας πίσω μνήμες και εικόνες από το χθες που εναρμονίζονται στο σήμερα.

Το τραίνο αναχωρεί από τα Άνω Λεχώνια και φθάνει στις Μηλιές αφού περάσει από διάφορα χωριά όπως, τις Πινακάτες, Άνω Γατζέα και άλλα.

Περισσότερες πληροφορίες για το ατμοκίνητο τραινάκι του Πηλίου θα βρείτε στο ενημερωτικό site - www.pilion.net/railwayAround Greece Travel Guides for Holidays in Greece and the Greek Islands
Around Greece Holiday Travel Guides
Hotels in Greece - Greek Islands


© 2002-2007 Web Design Greece & Around Greece ® Greek Islands