Επιλογή Γλώσσας

English Language Dutch Language German Language

Πήλιο

Χωριά του Πηλίου
Πόλη του Βόλου - Πήλιο
Θεσσαλία - Μαγνησία

Πήλιο - Διακοπές

Ξενοδοχεία - Διαμονή
Ταξιδιωτικά Γραφεία
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Κάμπινγκ στο Πήλιο
Κρουαζιέρες στο Πήλιο
Μουσεία Αξιοθέατα
Ταξιδεύοντας προς Πήλιο
Ταξιδεύοντας στο Πήλιο
Διαδρομές του Πηλίου
Χάρτης του Πηλίου
Χιονοδρομικό Κέντρο

Πήλιο Διασκέδαση

Ταβέρνες - Εστιατόρια
Καφέ / Bars στο Πήλιο

Πήλιο Υπηρεσίες

Μεσιτικά - Ακίνητα
Επιχειρήσεις στο Πήλιο

Πήλιο Πληροφορίες

Το τραινάκι του Πηλίου
Φωτογραφίες του Πηλίου
Αρχιτεκτονική του Πηλίου
Προϊόντα του Πηλίου
Παραλίες του Πηλίου
Δραστηριότητες - Sports
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Εκκλησίες - Μοναστήρια
Αξιοθέατα στο Πήλιο
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Χρήσιμα Links στο Πήλιο
Πήλιο Wallpaper
Πες το σε ένα Φίλο
Ξενοδοχεία - Πήλιο

Διαφημιστείτε

Επικοινωνήστε Μαζί μας

Μαγνησία - Θεσσαλία

Μαγνησία Θεσσαλία - Μαγνησία Ξενοδοχεία Πήλιο Διακοπές Καταλύματα

Η Μαγνησία ένας από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, ένας τόπος μαγικός που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Στο ανατολικό μέρος από βορρά προς νότο απλώνεται το ξακουστό βουνό Πήλιο.

Το όνομα Μαγνησία προήλθε από τους αρχαίους Μάγνητες που όπως λέγεται ήταν οι πρώτοι κάτοικοι που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Εχει έκταση 2.600 τ.χλμ. και πληθυσμό 197.600 (1991) κατοίκους.

Το Πήλιο, κατά την μυθολογία ήταν ο τόπος που διάλεξαν οι θεοί του Ολύμπου για τις θερινές διακοπές τους, τα γλέντια τους και τους γάμους τους. Εδώ έγινε ο γάμος του Πηλέα και τις Θέτιδας που τους τραγούδησαν ο Όμηρος, ο Πίνδαρος και ο Ευριπίδης.

Εδώ έζησαν οι αλογάνθρωποι Κένταυροι με τον σοφό Κένταυρο Χείρωνα που κοντά του μαθήτευσαν ο Αχιλλέας, ο Ηρακλής και διδάχθηκε Ιατρική ο Ασκληπιός.

Από εδώ σαλπάρησε και η Αργώ για το μακρινό ταξίδι της Κολχίδας με τον Ιάσωνα και τους Αργοναύτες αναζητώντας το χρυσόμαλλο Δέρας. Αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή έφεραν στο φώς μεσολιθικά ευρήματα καθώς επίσης στο Σέσκλο και το Διμήνι, Νεολιθικούς οικισμούς.

Οι Παγασές που έφτασαν στην ακμή τους κατά τον 5ο π.χ. αι. και η Δημητριάς που ιδρύθηκε από τον Μακεδόνα Βασιλιά Δημήτριο τον Πολιορκητή τον 3ο π.χ. αι. Την Παλαιοχριστιανική περίοδο κατα τον 12ο μ.χ. αι., ιδρύθηκε η σημαντική πόλη Φθιώτιδες Θήβες και ο Αλμυρός.

Ανασκαφές έφεραν στο φώς επίσης και πολλές Μυκηναϊκές πόλεις διάσπαρτες σε όλη τη Μαγνησία, που έφτασαν στην ακμή τους κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο. Η Ιωλκός πρωτεύουσα της Μυκηναϊκής Θεσσαλίας εντοπίζεται στην θέση του σημερινού Βόλου.

Επί Τουρκοκρατίας οι κάτοικοι από τα γύρω παράλια εγκατέλειψαν τα χωριά τους και εγκαταστάθηκαν στο ορεινό και δύσβατο Πήλιο όπου οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να καταλάβουν.

Μαγνησία Θεσσαλία - Μαγνησία Ξενοδοχεία Πήλιο Διακοπές ΚαταλύματαΕτσι τα ορεινά χωριά του Πηλίου απέκτησαν μία οικονομική και πνευματική άνθηση και από εδώ το 1821 ξεκίνησε η επανάσταση από τον Άνθιμο Γαζή στις Μηλιές. Η Μαγνησία ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα το 1881.

Ο Πήλιο είναι ένας τόπος μαγικός που συνδυάζει βουνό και θάλασσα με απόλυτη αρμονία. Οι υψηλότερες κορυφές του είναι το Πλιασίδι 1548μ. και οι Αγριόλευκες 1500 μ. όπου λειτουργεί ένα από τα ωραιότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.

Στα ανατολικά του βρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος με πολλές σπηλιές, απότομους βράχους, απρόσιτες παραλίες αλλά και παραλίες με χρυσαφένια άμμο και κρυστάλλινα νερά. Δυτικά βρέχεται από τον Παγασητικό κόλπο όπου κυριαρχούν οι ελαιώνες και οι παραλίες είναι πιό προσιτές και ήπιες.

Βυζαντινές εκκλησίες με χρυσοσκάλιστα τέμπλα, μοναστήρια και εξωκκλήσια υπάρχουν διάσπαρτα σε όλο τον ορεινό όγκο του Πηλίου. Είναι ένας τόπος που προσφέρεται για αξέχαστες διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου που θα σας μαγέψει και θα σας κάνει να έλθετε ξανά και ξανά.Επιστροφή στην αρχή της σελίδαςAround Greece Travel Guides for Holidays in Greece and the Greek Islands
Greece Travel Guide Holidays

Hotels in Greece - Greek Islands

© 2002- Web Design Greece & Around Greece ® Greek Islands