Επιλογή Γλώσσας

English Language Dutch Language German Language

Πήλιο

Χωριά του Πηλίου
Πόλη του Βόλου - Πήλιο
Θεσσαλία - Μαγνησία

Πήλιο - Διακοπές

Ξενοδοχεία - Διαμονή
Ταξιδιωτικά Γραφεία
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Κάμπινγκ στο Πήλιο
Κρουαζιέρες στο Πήλιο
Μουσεία Αξιοθέατα
Ταξιδεύοντας προς Πήλιο
Ταξιδεύοντας στο Πήλιο
Διαδρομές του Πηλίου
Χάρτης του Πηλίου
Χιονοδρομικό Κέντρο

Πήλιο Διασκέδαση

Ταβέρνες - Εστιατόρια
Καφέ / Bars στο Πήλιο

Πήλιο Υπηρεσίες

Μεσιτικά - Ακίνητα
Επιχειρήσεις στο Πήλιο

Πήλιο Πληροφορίες

Το τραινάκι του Πηλίου
Φωτογραφίες του Πηλίου
Αρχιτεκτονική του Πηλίου
Προϊόντα του Πηλίου
Παραλίες του Πηλίου
Δραστηριότητες - Sports
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Εκκλησίες - Μοναστήρια
Αξιοθέατα στο Πήλιο
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Χρήσιμα Links στο Πήλιο
Πήλιο Wallpaper
Πες το σε ένα Φίλο
Ξενοδοχεία - Πήλιο

Διαφημιστείτε

Επικοινωνήστε Μαζί μας

Βόλος - Μαγνησία

Βόλος Θεσσαλία - Μαγνησία Ξενοδοχεία Βόλος Πήλιο Διακοπές Καταλύματα

Πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας χτισμένη στους πρόποδες του Πηλίου, σε απόσταση 325 χλμ. από την Αθήνα και 216 χλμ. από την Θεσσαλονίκη με 205,000 κατοίκους.

Η πόλη Δημητριάς ιδρύθηκε τον 3ο π.χ. αιώνα από τον βασιλέα της Μακεδονίας Δημήτριο τον Πολιορκητή λίγο έξω από τον σημερινό Βόλο, κέντρο της ναυπηγικής των κωπήλατων πλοίων.

Στα μέσα του 6ου αιώνα μ.χ. στην σημερινή συνοικία “Παλαιά” χτίστηκε το κάστρο του Βόλου όπου και δημιουργήθηκε μια μικρή “σκάλα” απ’όπου γινόταν η διακίνηση των προϊόντων του Πηλίου και του Θεσσαλικού κάμπου.

Για την προστασία της “Σκάλας” απο τους επιδρομείς έγινε ένα μικρό φρούριο, το “Καστρίν”.Με την πάροδο των χρόνων, το κάστρο πέρασε στα χέρια των μεταβυζαντινών, και των Οθωμανών. Το 1655 δέχθηκε την τελευταία επίθεση από τον βενετικό στόλο του Μοροζίνι.

Από τότε άρχισαν να δημιουργούνται μικρές αποθήκες για τα προϊόντα που έφταναν, κυρίως δημητριακά, από το Θεσσαλικό κάμπο, οι οποίες επεκτάθηκαν γύρω από το λιμάνι και έτσι άρχισαν να δημιουργούνται πλέονανατολικά έξω από το κάστρο διάφορες μικρές κατοικίες των εμπόρων που είχαν τις αποθήκες τους στο κάστρο.

Μετά το 1830 πολλοί κάτοικοι και βιοτέχνες από τα χωριά του Πηλίου, από το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος και από άλλα κέντρα του Ελληνισμού άρχισαν να δημιουργούν γύρω από το λιμάνι τις κατοικίες τους, εργαστήρια, και κατα- στήματα ξεκινώντας έτσι μία αυξανόμενη εμποροβιοτεχνική δραστηριότητα.

Οταν η Θεσσαλία το 1881 προσαρτήθηκε στο Ελληνικό κράτος, άρχισε μία ραγδαία ανάπτυξη έτσι ώστε μέχρι το τέλος του αιώνα η εμποροβιομηχανική δραστηριότητα μετέτρεψε τον Βόλο στο δεύτερο εμπο- ροβιομηχανικό κέντρο της Ελλάδας μετά τον Πειραιά.

Βόλος Θεσσαλία - Μαγνησία Ξενοδοχεία Βόλος Πήλιο Διακοπές ΚαταλύματαΤο λιμάνι άρχισε να μεγαλώνει, και η κατασκευή του σιδη- ρόδρομου για την σύνδεση του Βόλου με την υπόλοιπη Ελλάδα για την πιό γρήγορη μεταφορά προϊόντων έδωσε στο Βόλο μία οικονομική δύναμη.

Η οικονομική ανάπτυξη της πόλης ώθησε την αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας. Την περίοδο αυτή χτίστηκαν μεγάλα νεοκλασικά κτίρια, εκκλησίες, όπως ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Νικόλαος, και η Μεταμόρφωση, ο σιδηροδρομικός σταθμός, εργαστήρια κ.α.. Η εξέλιξη έγινε με γρήγορους ρυθμούς, μεγάλες βιομηχανίες, μεταλλουργία, υφαντουργία, και κεραμουργία αναπτύ- χθηκαν στην περιοχή.

Το τρενάκι του Πηλίου “Ο Μουντζούρης” που κατασκευάστηκε από τον Ιταλό μηχανικό Εβάριστο Ντε Κίρικο ένωσε τα χωριά του Πηλίου και των εμπορευ- μάτων τους με το λιμάνι του Βόλου.

Το 1922 με την Μικρασιατική κατα- στροφή πολλοί ήταν οι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης. Σημαντικός σταθμός στην εξέλιξη της πόλης ήταν ο σεισμός του 1955 όπου και καταστράφηκε όλη η πόλη με αποτέλεσμα το χτίσιμο της καινούργιας πόλης όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Ο Βόλος σήμερα είναι γεμάτος ζωντάνια, με το λιμάνι του να συνδέει της Βόρειες Σποράδες, τον Σιδηρόδρομο με την υπόλοιπη Ελλάδα και πρόσφατα η λειτουργία του αεροδρομίου της Αγχιάλου με charter πτήσεις από το εξωτερικό.

Ο Βόλος αποτελεί σήμερα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο και τρίτο σε μέγεθος εμπορικό λιμάνι της Ελλάδος. Αποτελείται από το Δήμο Βόλου, το Δήμο Νέας Ιωνίας, και το Δήμο Ιωλκού.

Βόλος Θεσσαλία - Μαγνησία Ξενοδοχεία Βόλος Πήλιο Διακοπές ΚαταλύματαΕνα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Βόλου είναι η πολύ καλή αγορά του που την κάνει εφάμιλλη με αγορές πολύ μεγαλύτερων πόλεων.

Παντού κυριαρχεί η ζωντάνια και το κέφι. Αξίζει μία επίσκεψη στα γνωστά τσιπουράδικα του Βόλου με τους ωραιότατους θαλασσινούς μεζέδες που δίνουν στην περιοχή ένα ξεχωριστό χρώμα. Σήμερα στο Βόλο λειτουργούν πάνω από 350 τσιπουράδικα.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Βόλου είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο “Αθανασάκειο”. Χτίστηκε το 1907 στην ανατολική πλευρά της πόλης στον Άναυρο όπου εκτίθεται μία πολύ πλούσια συλλογή από ευρήματα της περιοχής όπως Παλαιολιθικά και Νεολιθικά αντικείμενα από τους προϊστορικούς οικισμούς Σέσκλο και Διμήνι.

Επίσης εκτίθενται πλούσιες συλλογές από χρυσά κοσμήματα, ζωγραφισμένοι επιτύμβιοι τάφοι, πήλινα και μπρούντζινα αγγεία, νομίσματα από την Θεσσαλία και άλλες περιοχές του αρχαίου κόσμου, και πολλά άλλα αρχαιολογικά ευρήματα.

Περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή περιλαμβάνει αρχαιολογικούς χώρους όπως τους νεολιθικούς οικισμούς Σέσκλο και Διμήνι, την Αρχαία Ιωλκό, τις Φερρές, τις Παγασές, την Δημητριάδα, και τις Φθιώτιδες Θήβες.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε σε μικρή απόσταση από το Βόλο τα παραδοσιακά χωριά Ανακασιά όπου θα θαυμάσετε το αρχοντικό Κοντού διακοσμημένο με τοιχογραφίες του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα που συνδέει το σήμερα με το χθές. Εδώ αξίζει να επισκεφθείτε το αρχοντικό Τοπάλη που λειτουργει ως Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας, Βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια.

Στο Βόλο πραγματοποιούνται καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α..

Volos Greece - Business and Services
Merryland Entertainment Park - Volos Pelion Greece Pilio

MERRYLAND ENTERTAINMENT PARK

Το πάρκο Merryland Entertainment Park στην Αγριά προσφέρει ατέλειωτες στιγμές διασκέδασης για όλη την οικογένεια και παράλληλα εξοπλισμούς παιδικών χαρών.

Τηλ: ( + 30 ) 24280 - 97002
:: Περισσότερες Πληροφορίες More Information


Επιστροφή στην αρχή της σελίδαςAround Greece Travel Guides for Holidays in Greece and the Greek Islands
Greece Travel Guide Holidays

Hotels in Greece - Greek Islands

© 2002- Web Design Greece & Around Greece ® Greek Islands